LUCIE BÍLÁ

14. března 2009 v 9:40 |  LUCIE BÍLA ŽIVOTOPIS
Zpěvačka
Datum narození:
07.04.1966

Místo narození:
Otvovice, Česká republika

Znamení:
Beran



Životopis:
Pravé jméno Lucie Bílé je Hana Zaňáková. Nejprve se vyučila dámskou krejčovou a poté studovala zpěv na LŠU.Svoji hudební kariéru odstartovala se skupinami Rock-Automat a Arakain.

V roce 1990 účinkovala Lucie Bílá v muzikálu Bídnici a poté roku 1995 v muzikálu Dracula.Také si zahrála v několika českých pohádkách, např. Princezna ze mlejna, Král Ubu a také ve slovenském filmu Fontána pre Zuzanau II.

V roce 1998 dvakrát vystupovala na Pražském jaru. Kromě zpěvu a herectví se Lucie Bílá věnuje také moderování. Je spolumajitelkou divadla Ta Fantastica. Ve spolupráci s J. Fištejnem vydala v roce 1998 knihu Teď už to vím.


Ve zkratce:
2003 Romeo a Julie role: Julie
2000 Johanka z Arku role: Johanka
1996 Krysař role: Agnes
1994 Drácula role: Lorraine
1993 Zahrada rajských potěšení role: Žena Heronýma Bosche
1992 Bídníci role: Epolína

Diskografie:
2004 Láska je láska / Best Of
2003 Jampadampa
1999 Úplně nahá
1998 Hvězdy jako hvězdy
1994 Lucie Bílá
1992 Missariel
1986 Neposlušné tenisky
1986 Lucie Bílá

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama